View from North
View from North

The new addition is in the foreground while the original courthouse is beyond and to the left.

press to zoom
View from the South
View from the South

This rendering shows the original front of the courthouse facing Walnut St. The new addition is to the rear and right.

press to zoom
Large Courtroom
Large Courtroom

The original courtroom will be renovated to include new pews, millwork, a chandelier and decorative ceiling treatment, all appropriate to the 1920's period when the courtroom was originally completed.

press to zoom
View from North
View from North

The new addition is in the foreground while the original courthouse is beyond and to the left.

press to zoom
1/4

A Rehabilitation & Addition to the Mississippi County Courthouse

Blytheville, Arkansas

Play the video below for a virtual walk through.

Anticipating completion in late 2021, 100 years after it was first constructed, this major addition and renovation of the downtown Blytheville landmark will approximately double in size and dramatically improve life safety, security, accessibility and function of space for the citizens of this community in northeast Arkansas.

While clearly discernible from the original courthouse, the compatible addition makes use of similar materials and features while remaining subservient to the original, taller and more substantial courthouse.  The use of glass at the new public entrance provides a level of transparency important in government buildings.

The project will add one new courtroom while beautifying the original grand courtroom in the original courthouse.  The original courtroom, perhaps the largest and most impressive courtroom in the state, will receive a new, period correct chandelier from St. Louis Antique Lighting Company.  The ceiling will decorated from artists at Evergreene, based in NYC.